Over praktijk eb en vLoet

Over praktijk eb en vLoet

Over Loet

Met mijn praktijk  Eb en vLoet ondersteun ik vrouwen om grip op hun leven te krijgen. Het herstel van de verbinding tussen het hoofd, hart en bekken is daarbij essentieel. Een ontwikkeling die ik ook in mijn eigen leven heb doorgemaakt.

Ik weet uit ervaring hoe je verstrikt kunt raken. Hoe je in een spiraal van eenzaamheid, frustraties, zelfverwijt, piekeren, stress en seksloosheid kunt belanden. Hoe je ongezonde afhankelijkheden hebt en daar niet uit weet te komen. Hoe belangrijk het is dat je iemand op je pad tegenkomt die je helpt jouw blinde vlek op te sporen.
Van hieruit is dan ook mijn missie ontstaan: het begeleiden van vrouwen die een gezonde relatie met zichzelf zoeken en verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen leven. 

Boudine,

makelaar

Bijzonder!

Loet bracht me met haar warme rustige stem en enkele aanrakingen in een diepe laag naar binnen bij mezelf. Het voelde heel veilig en door het stellen van enkele vragen kwam ze precies bij de kern. 
Ik begeleid mensen om bij hun gevoel te komen. Via hun lichaam. Want in je lichaam liggen al je verhalen en weggestopte delen besloten, wachtend om weer mee te doen in je leven.

Dat geeft je zelfvertrouwen, rust en kracht. 
Mijn verhaal

Ik ben geboren in een Brabants gezin, als jongste van vier kinderen. Daar was ik de enige blonde met blauwe ogen. Een meisje dat eruit zag als een jongen. Met een rijk gevoelsleven waar geen ruimte voor was. Mijn moeder zei: ‘Jij bent van de melkboer’. Ik geloofde haar letterlijk. In de onderste lade van de grote, bruine, houten kast zocht ik de adoptiepapieren. Ik heb ze nooit gevonden, maar ik voelde me niet op mijn plek. 

Ik overschreeuwde mezelf en deed me stoerder voor dan ik was. Van binnen school er een bang meisje dat zich vaak schaamde voor haar eigen gedrag. Mijn binnen- en buitenwereld botsten voortdurend en ik slikte alles in wat niet wenselijk of gepast was. 


Moeilijkste keuze ooit
Een lijn die ik jarenlang doortrok, ook in mijn huwelijk. Met veel wilskracht, doorzettingsvermogen, moed en daadkracht heb ik geleefd, terend op mannelijke energie. Langzaamaan verloor ik al het contact met dat wat ik wilde, voelde en belangrijk vond. 

Totdat het enige dat ik écht wilde, ooit in de buurt van Schoorl/Groet te gaan wonen, onbereikbaar was geworden. Daarmee had ik mijn eigen grens en de grens van loyaliteit aan mijn partner bereikt. Ik maakte de moeilijkste keuze ooit: scheiden. Het werd het begin van de lastige weg terug naar mezelf. En ook van andere keuzes en dus een volledig ander leven.


Nog meer beslissingen
Terugkijkend heb ik na de scheiding een aantal belangrijke besluiten genomen.
Ik leerde mezelf en mijn angsten serieus te nemen. Besloot veel dingen te doen waar ik bang van was, omdat dat me groei oplevert. Ik ontdekte dat er niet één waarheid is, maar dat er meer moglijkheden zijn. Ik zette mijn creativiteit in denken in om nieuwe paden te bewandelen.
Dat was thuiskomen in mijn hoofd.

Ik zocht hulp om te ontdekken wat ik wilde en waar ik gelukkig van word. Ontwikkelde compassie voor mezelf. Ik leerde mezelf te uiten en kreeg een diepere verbinding met dierbaren en mijn leven.
Dat was thuiskomen in mijn hart.

Ik besloot dat seksualiteit als bron van levensenergie ook voor mij beschikbaar is en verdiepte me in het taoïsme. Ik leerde over gezond egoïsme en ging staan voor mijn grenzen. Dat gaf me kracht en geluk.
Dat was thuiskomen in mijn bekken.


Mijn leven nu

Inmiddels woon ik in Schoorl. Samen met mijn lief en twee poezen. In mijn praktijk aan huis voel ik me gelukkig en dankbaar voor mijn omgeving en de mensen om me heen. Door alles wat ik heb meegemaakt, ben ik thuisgekomen in mezelf.
Wat ik geleerd heb, breng ik nu over aan andere vrouwen, omdat ik weet hoe je terug kunt keren naar geluk - naar grip op je leven.

Coaching voor vrouwen-strekdam

Praktijk eb en vLoet

De zee is een mooie metafoor voor het werk dat ik doe. Er is altijd beweging in het water. Door de getijden, de invloed van de maan. Soms is het water rustig en kalm, maar de zee kan ook overweldigend, beangstigend en krachtig zijn.
Uit de mui zwemmen lijkt soms een levensoefening. Een worsteling tussen krachten en tegenkrachten in de onderstroom. Ga je er tegenin, dan ga je kopje onder. Laat je je meevoeren, dan komt er een moment dat je eruit kunt zwemmen om vervolgens weer vaste grond onder je voeten te voelen. 

Ervaringen van anderen

Loet heb ik ervaren als krachtig en warm. Als coach werkt zij vanuit doorvoelde kennis, dat gaf mij vertrouwen. Janine, levensreiscoach

Het is een stuk makkelijker om aan zelfonderzoek te doen met een wijze vrouw aan je zijde. Ze helpt je daarbij de rotsblokken die op je pad gekomen zijn op te ruimen. 

Gerard, persoonlijk begeleider
Loet heeft een warme persoonlijkheid en luistert echt naar je. Wat zo fijn is is dat we dit traject online konden doen. Loet voelde heel dichtbij en aanwezig.

 Alexandra, yogadocente

Persoonlijk, professioneel en uniek. Een positieve wending in je leven op een veilige, warme en prettig manier.Esther, dierenarts
Coaching voor vrouwen-avondlucht

Relevante achtergrond

  • De sleutel tot herstel na seksueel misbruik – Beeldkracht Academie 2023
  • Cursus Familieopstellingen op tafel – Beeldkracht Academie, 2022-2023
  • Opleiding Sexual Healing coach- School of Authentic Being, 2021
  • Mede oprichter van Bigger on the inside, coaching bij afvallen van binnenuit - voor duurzaam gewichtsverlies, 2021
  • Cursus Geweldloos Communiceren, 2019
  • Opleiding Vrouwencoach – School of Authentic Being, 2019
  • Opleiding Lichaamsgericht coach – School of Authentic Being, 2018

Heb je een specifieke vraag?

Zonder lange praatsessies snel naar de kern:
Ervaar de combinatie van lichaamsgerichte – energetische coaching met familieopstellingen.